Om Tant Frö

Fröshoppen Tant Frö

Vem är Tant Frö? Jo, Tant Frö heter egentligen Caroline och är en tjej/kvinna/dam eller tös från Skåne som älskar att odla och vill sprida odlingsglädjen till fler. Det är få saker som gör en så glad som att se ett litet, litet livstecken från ett frö i den nästan svarta jorden i krukan eller i trädgårdslandet. Liv! Under året 2020 blev svenskarnas grönare än någonsin och det planterandet och odlandet visste ingen hejd! Året 2021 lär gå i samma anda på grund av rådande världsläge med covid-19 som ser till att vi håller oss hemmavid i trädgården eller i växthuset ett tag till.

Tant Frö - odla med hjärtat
Hos Tant Frö hittar du frön till grönsaker, örter och blommor som passar bra i det svenska odlingsklimatet oavsett om du odlar i kruka på fönsterbrädan, i krukor ute på din uteplats, i pallkragar, på friland eller i växthus - eller på alla ställen, det tenderar nämligen att bli så när du väl börjat odla!  Här finns odlingstips, förklaringar på var tecknen på fröpåsarna betyder och förslag på när du bör plantera dina frön. Sen har jag satt ihop ett par färdiga kit: det är paket med fröer som passar bra ihop som till exempel rosa blommor som du kan plantera tillsammans då de trivs tillsammans i sol eller fröer som växer snabbt för den otålige eller frön som passar bra till dig som vill odla med barn.

Fönsterbrädor, krukor, växthus, pallkragar och friland

Hos Tant Frö hittar du frön till grönsaker, örter och blommor som passar bra i det svenska odlingsklimatet oavsett om du odlar i kruka på fönsterbrädan, i krukor ute på din uteplats, i pallkragar, på friland eller i växthus – eller på alla ställen, det tenderar nämligen att bli så när du väl börjat odla!

Här finns odlingstips, förklaringar på var tecknen på fröpåsarna betyder och förslag på när du bör plantera dina frön. Sen har jag satt ihop ett par färdiga kit: det är paket med fröer som passar bra ihop som till exempel rosa blommor som du kan plantera tillsammans då de trivs tillsammans i sol eller fröer som växer snabbt för den otålige eller frön som passar bra till dig som vill odla med barn.

Syftet med webbshoppen

Tanken är erbjuda ett genomtänkt sortiment där fokus ligger på att det ska vara enkelt att odla, samtidigt som jag försöker välja sorter som passar i vårt svenska klimat med den relativt korta odlingssäsongen jämfört med hur det är på sydligare breddgrader. Fröna ska lämpa sig för att odla i större delen av vårt avlånga land.

Välkommen in att botanisera i webbshoppen full med fina fröer!

”Ett fröämne är ett begynnande glädjeämne.”

Alla fröer kommer från Nelson Garden i Tingsryd i Småland.

Har du ett önskemål om utökat sortiment? Eller vill du beställa en produkt från Nelson som jag inte har hemma just nu? Fyll i formuläret här!

    Tant Frö - Odla med hjärtat | Webbshop med fröer